Vinete Timbale

de Doralinda in Penne, 22 Mai 2013 | 5740 vizualizari

 

Nu ma intrebati ce nume e, ca nu stiu sa va zic! Am incercat sa traduc, dar se pare ca e un nume, dar reteta e interesanta!

P.S. ultima poza, e din cartea de bucate, am postat-o ca sa vedeti cum ar trebui sa iasa in mod normal reteta, nu ca a mea, ca m-am grabit!!! Dar gustul e foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr penne
  • 2 kg vinete lungi
  • 1 dovlecel ras
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ceapa medie rasa
  • 1 bucata usturoi ras
  • 1 morcov ras
  • 50 gr pulpe de rosii tocate marunt
  • un sfert lingurita scortisoara
  • un sfert lingurita condimente picantice
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 120 ml lapte soia
  • un sfert lingurita nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Timbale:

Taiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta (ptr excesul de ulei). Presaram sare si peste dovlecel si apoi stoarcem ca sa iasa apa.

Pregatim sosul prin calirea cepei si a usturoiului, adaugam morcovul, rosiile si dovlecelul si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam si patrunjelul, condimentele, sare si piper, lasand pe foc cca 20 min pana se ingroasa sosul.

Ungem cu ulei o forma rotunda si adanca si asezam vinetele, partile rotunde in mijloc iar cele lunguiete, pe margini ca sa formeze o floare. Dizolvam amidonul in putina apa si adaugam si soia, lasand sa fiarba putin, amestecand mereu pana se ingroasa. Punem apoi nucsoara, sarea si piperul.

Fierbem pastele in apa sarata impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, apoi cand sunt gata cle strecuram si le amestecam cu compozitia de legume si soia.

Punem jumatate din compozitie in vasul cu vinete, apoi punem un rand de vinete la mijloc si punem si restul de paste,dupa care inchidem vinetele spre interiorul formei. Punem la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 45 min. Lasam sa se raceasca bine inainte de a scoate forma, riscati (ca la mine!!!!) sa se destrame forma de floare! 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare complicat, puteti folosi reteta fara vinete la cuptor, doar pastele cu legume, au un gust nemaipomenit!

2

Ca sa nu vi se destrame, e mai bine sa ungeti tava cu unt, asa ca atunci cand se raceste,poate se tine mai bine forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Timbale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Doralinda 1

22.05.2013, 15:02

Multumesc laura, esti o dulce!!! eu am zis ca am "dat-o in bara" cu formatul!

Rocsi 1

22.05.2013, 20:02

Ce preparat fain

Doralinda 1

22.05.2013, 22:45

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu vinete si mozzarella