Vinete umplute

de angyb in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2012 | 2498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 pahar pasta de rosii
  • 12 felii de mozzarela
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul lasand peretii de cca 1 cm. Se presara sare si se lasa o jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura: Se toaca marunt ceapa si se pune la calit dupa care se adauga carnea tocata .Cand carnea isi schimba culoarea se adauga vinul .Se lasa la fiert la foc mic.

Intr-o alta tigaie se pune la calit miezul de vinete taiat marunt pana cand se inmoie dupa care se adauga peste carnea tocata. Se adauga o jumatate de pahar de pasta de rosii si se lasa la fiert la foc mic aproximativ 10-15 min.

Jumatatile de vinata se spala de sare, se usuca si se umplu cu amestecul de carne tocata.

Intr-o tava se pune ulei, restul de pasta de rosii si o jumatate de pahar de apa si se pun jumatatile de vinete.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor .Dupa 45 de minute scoate tava si puneti peste fiecare vanata cate 2 felii de mozzarela si lasati-le la cuptor (fara folia de aluminiu) pana cand se topeste mozzarela.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete umplute 155788
retete culinare - Vinete umplute 155790
retete culinare - Vinete umplute 155796

COMENTARII (15)

simona119 1

04.04.2012, 09:34

arata super bine

Zamfira 1

04.04.2012, 19:37

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:40

bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S