Vinete umplute

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Sep 2012 | 1640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete mari
  • 250 gr pulpa de porc sau carne tocata
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii
  • felii de cascaval
  • optional: smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.

Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.

              Pregatim umplutura:

- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline

- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute

- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare

Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.

Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.

Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )

Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.

Sa aveti pofta! 

Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4
Vinete umplute-5
Vinete umplute-6

COMENTARII (26)

T I M E A 1

02.09.2012, 21:56

Ma bucur mult ca va plac vinetele mele umplute . pupici la toata lumea

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:31

DIANA B 1

24.07.2015, 08:52

Sunt multe retete aici cu vinete umplute , dar reteta ta m-a atras cel mai mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04