Vinete umplute

de alldayspice in Mancaruri de legume, 30 Sep 2013 | 902 vizualizari

 

minunate!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (cca 500 g buc)
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 ardei gras (rosu/galben)
  • 1 ceapa rosie mare
  • ardei chili
  • 1 cutie rosii (puteti folosi rosii proaspete)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Pentru inceput, spalam si taiem  in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.

Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.

Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4 linguri), ceapa tocata marunt, ardei chili (cat doriti), sare si punem capac. Lasam cca 5 minute pentru a se gati ceapa la foc mic. Adaugam miezul taiat, ardei gras si lasam la gatit pentru cca 10 minute. Amestecam destul de constant pentru a nu se lipi continutul de fundul oalei/tigaii.

Cand observam ca amestecul este destul de gatit, adaugam conserva de rosii si mai lasam cca 5 minute. Condimentam cu piper.

Asezam intr-o tava/vas yena (uns in prealabil cu ulei de masline) vinetele, punem putin ulei de masline peste ele, adaugam umplutura, mozzarella rupta bucati, patrunjel tocat, rosii cherry taiate jumatati, stropim inca putin cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ori pana cand se observa ca vinetele sunt gatite.

Le servim calde ori reci. Sunt la fel de bune :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete umplute 264900
retete culinare - Vinete umplute 264901

COMENTARII (7)

alldayspice 1

01.10.2013, 15:08

ms frumos! calda, e frig afara

Alina26 1

01.10.2013, 15:16

arata wowww..!!!!

Angelina_Elena 1

03.10.2013, 14:58

Imi plac mult vinetele umplute!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D