Vinete umplute

de Andreea Caroline in Mancaruri de legume, 17 Iun 2014 | 2580 vizualizari

 

Ador legumele...in orice combinatie...iar aceste vinete umplute au fost atit de delicioase. Merita incercate :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 4 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 morcov
  • 1\2 dovlecel
  • 6 felii sunca presata piept curcan
  • 20 gr parmezan
  • 12 felii de rosie
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele le spalam si le taiem in jumatate pe lungime.Cu ajutorul unei lingurite  scobim interiorul avand grija insa sa nu rupem coaja. ( vanata trebuie sa ramana ca o barcuta).Punem sare si lasam cojile la scurs.

Miezul vinetelor, ardeii,morcovul si dovlecelul le tocam cubulete mici.

Ceapa o spalam si o tocam rondele.Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem legumele la calit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Potrivim de sare si piper.Spre sfarsit adaugam patrunjelul tocat amestecand .

Spalam cojile vinetelor de sare si le presam cu un servet de hartie.

In fiecare coaja punem din compozitia cu legume pana la jumatate .Asezam apoi felia de sunca peste care punem iarasi din compozitia cu legume.

Presaram parmezan si asezam cate doua felii de rosie.

Asezam vinetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 190 grade pentru 20-25 minute.

Se servesc calde.

Pofta buna ! 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4
Vinete umplute-5
Vinete umplute-6
Vinete umplute-7
Vinete umplute-8
Vinete umplute-9
Vinete umplute-10

COMENTARII (24)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.08.2014, 14:48

Cleme,Dantes

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.08.2014, 14:48

Laura,Babi

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.08.2014, 14:49

Simo,Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!