Vinete umplute

de Tabita _ in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 4749 vizualizari

 

Garantez ca sunt foarte gustoase si de senzatie. Necesita putina rabdare, dar merita. :) 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete de marime medie
  • 1 crenvurst invelit in bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 ou (optional)
  • 100 g branza sarata (telemea)
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Am taiat vinetele în două pe lungime. Le-am scobit mijlocul, lasand cam 0,5-1 cm de la coaja, luand forma de barcute, le-am sarat si le-am scurs de zeama lasata. Apoi le-am asezat in tava acoperita cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. 

Mijlocul vinetelor l-am taiat marunt, l-am sarat si am scurs zeama lasata. Am tocat usturoiul. Am taiat ceapa verde. Am taiat si crenvurstul. Am ras telemeaua si separat mozzarella. Rosia am decojit-o si am taiat-o in cubulete mici.

Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Am adaugat crenvurstul, ceapa verde, miezul de la vinete si usturoiul. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de rosie si condimentele, iar apoi telemeaua.

Am lasat putin sa se racoreasca si am amestecat cu oul batut.

 Cu compozitia rezultata, am umplut vinetele.

Le-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-30 de minute dupa care le-am scos, am presarat mozzarella rasă si am mai lasat încă 15 minute pana s-au rumenit usor pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si ardei si ceapa in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane umplute