Vinete umplute

de mihaelar63 in Porc, 15 Oct 2016 | 695 vizualizari

 

  De cum am zarit la piata , micile vinete ca niste butelcute , m-am indragostit de ele :D . Le-am si vazut umplute la cuptor . Dupa o scurta incursiune prin retete italiene si grecesti cu nume pompoase ,am abandonat cautarea . Tot ce am retinut era ca vinetele trebuie oparite in apa cu sare . Reteta s-a conturat pe masura prepararii. Din ,, cu smantana '''a iesit ,, cu rosii, dar nu regret .Asta-i pofta ce am poftit-o si asta am preparat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete mici

Umplutura :

  • 400 gr carne tocata porc
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri bulion rosii
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • nucsoara
  • scortisoara

Sos

  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cani bulion de rosiii
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri carne tocata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare

Cas mozarella .Rosii cherry. Busuioc verde.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

  1. Curatati ceapa si usturoiul .
  2. Spalati ceapa verde si verdeata .
  3. Spalati vinetele si le scobiti in interior . Pastrati miezul . Daca este nevoie taiati putin din partea de jos ca vinetele sa se aseze frumos in tava .
  4. Puneti apa cu sare la clocotit si opariti vinetele usor pana incep sa se inmoaie .
  5. Intr-o tigaie mare preparati umplutura .
  6. Caliti ceapa[tocata ]   in ulei de masline si adugati carnea tocata .Cand aceasta incepe sa se albeasca puneti orezul si bulionul .
  7. Trageti tigaia de pe foc si adugati oul , pesmetul , condimentele si verdeata . Omogenizati .
  8. Cu aceast amestec umpleti vinetele asezate int-ro tava de yena si dati la cuptor 30 minute .
  9. In acest timp preparati  sosul .
  10. Ceapa si usturoiul si miezul de la vinete , tocate, se calesc usor in ulei .
  11. Adugati bulionul , ierburile si carnea tocata. Sarati .
  12. Scoateti tava de la cuptor distribuiti sosul in spatiile dintre vinete .
  13. Pe fiecare vanata umpluta puneti cate o felie de cas mozzarella.
  14. Dati tava la cuptor  pentru gratinare inca 10 minute .
  15. Decorati vinetele umplute la servire cu busuioc verde si rosii cherry.
  16.        Pofta buna !!!!
 

TIPS-URI

1

Vinetele se oparesc in apa clocotita cu sare .

2

Sosul a fost extrordinar de bun . Pe viitor il voi folosi la paste .

3

Inlocuiti cu piper , daca doriti, scortisoara si nusoara .

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4
Vinete umplute-5
Vinete umplute-6
Vinete umplute-7
Vinete umplute-8
Vinete umplute-9
Vinete umplute-10
Vinete umplute-11
Vinete umplute-12
Vinete umplute-13
Vinete umplute-14
Vinete umplute-15
Vinete umplute-16
Vinete umplute-17
Vinete umplute-18
Vinete umplute-19

COMENTARII (23)

dantes

dantes 1

16.10.2016, 06:44

Bune!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:11

gustoase!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

16.10.2016, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!