Vinete umplute cu carne de vitel

de simona72 in Vita, 22 Mai 2013 | 4207 vizualizari

 

O alta bucatarie care mie imi place tare, tare mult este cea turceasca. Am avut placerea sa vizitez citeva locuri si sa cunosc cativa oameni . Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor.
Legumele cele mai frecvent folosite sunt: vinetele, ceapa, , fasolea, roşiile, usturoiul, castravetele şi lintea. Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 500-600 gr carne de vitel (pulpa)
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 virf lingurita pasta ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 lingurita amestec de condimente garam masala
  • 1 legatura patrunjel
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lamaie
  • pt decor:
  • 6-7 rosii mici sau cherry
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • busuioc proaspat
  • brinza de capra
  • iaurt grecesc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu carne de vitel:

Vinetele se spala, se taie capetele, nu se curata de coaja, se taie pe lungime in doua. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul, dar cu grija sa nu fie patrunse. Intr-un castron se pune apa rece, sare, zeama de la o lamaie si se pun jumatatile de vinete scobite. Se lasa 30 minute, se scot si se pun pe un prosop absorbant.

Carnea spalata si curatata de pielite, se taie cuburi si se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pina se desface carnea. Se adauga sare, piper, pasta de ardei iute dar nu prea mult sa nu acopere celelalte mirodenii ardeiul iute, pasta de tomate si sucul  de rosii, precum si amestecul de mirodenii garam masala. Turcii folosesc scortisoara si chimion in loc de garam masala, eu l-am folosit pt ca-mi place f mult si pt ca in amestec se regasesc amindoua.

Tocam marunt mijlocul de la vinete si patrunjelul, il punem peste carne si lasam pe foc pina scade zeama formata. Umplem cu aceasta compozitie jumatatile de  vinete si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline. Punem sucul de rosii amestecat cu sare,piper si cimbru si dam tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incins la 200 grade pt 40 minute. Rosiile mici le dam cu sare si zahar si le dam la cuptor pt 5 minute. Vinetele coapte le decoram cu rosiile coapte, putina brinza de capra sfarimata, frunze de busuioc si cite o lingurita de iaurt gras grecesc.

O masa imparateasca!!!Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place amestecul de garam masala sau scotisoara atunci nu puneti

2

se pot face si fara carne si se pot servi simple fara brinza si iaurt

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute cu carne de vitel-0
Vinete umplute cu carne de vitel-1
Vinete umplute cu carne de vitel-2
Vinete umplute cu carne de vitel-3
Vinete umplute cu carne de vitel-4
Vinete umplute cu carne de vitel-5
Vinete umplute cu carne de vitel-6
Vinete umplute cu carne de vitel-7
Vinete umplute cu carne de vitel-8
Vinete umplute cu carne de vitel-9
Vinete umplute cu carne de vitel-10
Vinete umplute cu carne de vitel-11

COMENTARII (21)

nilgun

nilgun 1

03.06.2013, 10:18

este deliciosa combinatia...denumirea orginala..imambagildi

simona72

simona72 1

03.06.2013, 11:09

Intradevar este f buna!!! Nilgun, aici ne potrivim, iar denumirea originala o stiam, dar este greu pt mine sa o folosesc...

Xandrinne

Xandrinne 1

15.02.2015, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!