Vinete umplute cu pui

de Oana in Pui, 26 Mai 2009 | 23513 vizualizari

 

Umpluturile pentru vinete pot varia in functie de gust sau de sezon. Oricum ar fi, sunt absolut delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • cateva fire de usturoi verde
  • un ardei capia
  • 2 rosii
  • o legatura cu marar
  • un ou
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • busuioc
       Sos de iaurt:
  • 200 g iaurt
  • un fier de usturoi verde
  • marar tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu pui:

Vinetele se taie transversal, se scoate miezul cu o lingura, apoi se pune sare peste ele si se lasa deoparte. Miezul se toaca la robot (sau cubulete) si se lasa intr-un bol cu putina sare deasupra.


Pieptul de pui se taie fasiute foarte subtiri, ceapa, usturoiul si ardeiul capia se maruntesc la robot.


Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pune carnea de pui. Miezul de la vinete se pune intr-o sita si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Toata zeama lasata este amara si trebuie s-o inlaturam! Apoi punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand (la foc mic). Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.


Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.


Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam la cuptor 20 de minute, la foc mediu.


Se scoate apoi folia si se rade branza sau cascaval peste vinete (eu am avut cas proaspat). Cred ca merge de minune si mozzarella. Se presara deasupra busuioc si se mai lasa 5 minute la cuptor.


Sosul de iaurt cu care se servesc vinetele umplute se face foarte simplu. Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat. Eu am facut usturoiul la robot :)


Se servesc fierbinti si cu pofta!!!


PeSe: Ultima poza este trimisa de Andreea, ea a facut "Vinete umplute cu legume si sos de iaurt".

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete umplute cu pui 3616
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3617
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3618
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3619
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3620
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3621
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3622
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3623
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3624
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3625
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3626
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3627
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3628
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3629
retete culinare - Vinete umplute cu pui 3630

COMENTARII (21)

Oana 1

24.07.2011, 22:13

Mmm, daaa, bune rau!

deliciousflavours 1

04.10.2011, 13:53

Mersi mult Oana de idee!!!
Am facut-o si eu sambata si a iesit cum altfel decat delicioasa!

Oana 1

05.10.2011, 15:21

Ma bucur! uite, n-am mai facut demult...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!