Vinete umplute cu quinoa

de anca_rm in Mancaruri de post, 14 Oct 2016 | 808 vizualizari

 

Aceasta reteta este ideala pentru cei care nu consuma carne sau pentru cei care doresc sa reduca consumul ei . Este o reteta ideala si pentru perioada de post daca este servita fara iaurt sau smantana.


Vinata sau patlageaua vanata pe langa faptul ca este foarte gustoasa si versatile are si multe beneficii pentru consumatori . Este o sursa bogata de fibre si vitamine( A si B-uri ) acid folic si minerale . Prin proprietetaile pe care le are ne ajuta in detoxifiere,insomnia, la protejarea sistemului cardiovascular,este utila in curele de slabire oferind o senzatie de satietate, ajuta sistemul imunitar si previne balonarea si constipatia .


Mai multe indicatii si benefici ale patlaginei mai cititi voi pe internet sau in cartile de specialitate , eu va propun o reteta gustoasa , satioasa si sanatoasa .


 


 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 50ml bullion
  • Extra :
  • 250 ml bullion
  • 100 ml apa
  • oregano
  • iaurt /smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu quinoa:

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.

Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura .

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari il taiem . Lasam legumele sa se caleasca si asezonam . Adaugam 50 ml bullion si quinoa . Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir dar se poate folosi si piper si ghimbir.

Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250ml bullion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade pana cand intra bine scobitoarea in vinete . Deasupra se poate razui parmesan .

Servim cald cu o lingura de iaurt grecesc sau smantana .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459527
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459528
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459529
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459530
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459531
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459532
retete culinare - Vinete umplute cu quinoa 459533

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:54

Catalina L 1

15.10.2016, 18:57

buna ideea, imi place quinoa

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:06

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!