Vinete umplute la cuptor

de -tony- in Mancaruri de legume, 3 Sep 2013 | 14934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 galbiori
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii prosciutto
  • 1 lingura Sambuca cu aroma de trufa neagra
  • 6-7 felii subtiri de trufa
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala ,se taie in doua pe lung si se scobesc.Se scoate miezul si lasam coaja sa fie asemanatoare unor barcute.Presaram sare si le lasam la scurs.

Miezul vinetelor il tocam marunt.Ceapa,dovleceii,morcovii ii  curatam de coaja,ii spalam si ii tocam marunt.

Galbiroii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime.Prosciutto il taiem fasii.

Trufa o feliem felii foarte subtiri pe care le tocam foarte marunt.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline punem la calit usturoiul curatat si taiat felii .Apoi adaugam

legumele.Cand acestea au inceput sa se rumeneasca bine adaugam prosciutto ,trufa si piper.

Dupa circa 3-4 minute adaugam Sambuca si amestecam bine .

Intr-o tava unsa cu ulei asezam cojile de vinete si le umplem cu compozitia de legume.

Deasupra turnam ouale batute si amestecate in prealabil cu parmezanul.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru circa 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Sare adaugam doar daca e nevoie.Prosciutto fiind de obicei sarat !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute