Visinata

de divainbucatarie in Bauturi, 30 Iul 2011 | 3428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine,
  • 500 g zahar,
  • 1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade sau vodca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visinata:

Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.

Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.

Noroc si sanatate!

 

COMENTARII (27)

priceputa

priceputa 1

25.06.2013, 22:45

Valclaudia

Valclaudia 1

08.07.2013, 17:45

am sa incerc reteta ta!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!