Visinata

de Ina in Bauturi, 3 Iul 2010 | 10162 vizualizari

 

Dupa atata mancare, merge si o tarie usoara :D Sau mai ales inainte de mancare :))
Noroc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. visine
  • 350-400 g. zahar ( depinde cat de dulce o vrei )
  • 500 ml. alcool etilic 96 % volume
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visinata:

Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul.

Se leaga  sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din visine siropul. Se toarna alcoolul peste sirop si se lasa iar cateva zile , dupa care se poate completa cu apa, in functie de cat de multa tarie vrei sa aiba. De data asta eu nu-i pun apa, deoarece am facut visinata doar pentru a pastra visinele conservate pentru iarna, sa le pot folosi la bomboane cu visine sau alte prajituri.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Visinata 40045
retete culinare - Visinata 40046
retete culinare - Visinata 40047
retete culinare - Visinata 40048
retete culinare - Visinata 40049
retete culinare - Visinata 40050
retete culinare - Visinata 40051
retete culinare - Visinata 40052
retete culinare - Visinata 40053

COMENTARII (71)

Cris2711 1

25.09.2012, 21:22

hai noroc!Ina

Ina 1

25.09.2012, 21:45

Cris

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 15:38

buna visinata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: