Visine pentru prajituri

de babi5 in Sirop / Compot, 17 Iun 2014 | 6922 vizualizari

 

Este o munca de chinez batran, daca nu ai ustensile mai moderne si mai rapide pentru indepartarea samburilor, dar merita munca migaloasa prestata fiindca iarna sunt tare bune la prajituri, sosuri si alte deserturi. Anul acesta visinile au fost multe dar foarte mici, deci munca a fost pe masuraaaa!

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de visine de 10 litri (fara samburi)
  • 2 kg zahar
  • 2 plicuri conservant
  • 11 borcane de 450 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine pentru prajituri:

Prima data am spalat borcanele si le-am sterilizat in cuptor 10 minute. Apoi am pus visinele intr-un vas mai mare si am turnat apa peste ele (in caz ca au si "carne" sa iasa afara) Apoi am inceput sa scot samburii (care a durat vreo trei ore) Dupa ce am terminat am pus zaharul si conservantul peste, am amestecat bine si le-am lasat pana a doua zi, amestecind din cand in cand sa se topeasca zaharul bine. A doua zi le-am pus in borcane le-am etichetat si gata pentru camara. Siropul ramas se poate fierbe sau se poate pune la visinata. Visinele se pun in borcane scurse de zeama. Nu necesita nici un fel de sterilizare sau baine marie.

TIPS-URI

1

Sunt nemaipomenite la: inghetate, deserturi si sosuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

18.06.2014, 10:02

babi5 1

18.06.2014, 10:49

Rux drag iti multumesc pentru gonful tau bun , te imbratisez , nu prea bine piciorul arata tare urit mai am de tras

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Visine in zahar, pentru prajituri