Visine pentru prajituri

de Constelatialeu in Conserve, 27 Iun 2016 | 8830 vizualizari

 

Ne pregatim de iarna, ca asa-i bine sa ai acolo una, alta, de ce sa te agati cand e ger si crapa pietrele.Asa ca am intrat la nasa Dia si-am tras cu ochiu, ea nu se supara, ca-i fata buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine cu samburi ( nu le-am mai cantarit dupa ce le-am scos samburii)
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 aspirina la un borcan de 400 g
  • 1 aspirina la un borcan de 800 g
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine pentru prajituri:

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si acum sa trecem la treaba, adica cules, cantarit visinele, spalat si scos samburii. Pana aici toate bune si frumoase, mai ales ca n-am facut singura toata treaba, ca de aia ne-am luat la bine si la rau, sa ne ajutam......Am asezat visinele fara samburi intr-un castron mai mare, am pus zaharul peste ele si din cand in cand am amestecat ca sa se poata topi bine zaharul, am lasat pana a doua zi cand zaharul s-a topit bine, apoi am spalat si uscat bine borcanele si am asezat visinele in borcan si am turnat siropul lasat de ele, la final am pus aspirina,am strans capacele bine si am depozitat in camara, sa stea cuminti pana la iarna cand facem prajiturele. Mi-au iesit 4 borcane de 800 g in fiecare borcan am pus cate-o aspirina intreaga, iar in borcanul de 400 de g am pus 1/2 de aspirina. Merg pe mana Diei, ca cica tin la marele fix si ai si avantajul ca poti folosi si siropul sa prepari un jeleu delicios sau sa insiropezi blatul unei prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:53

Bun! si ce haioase sunt borcanele!

dantes 1

14.07.2016, 09:12

Bune!

Aletta 1

14.07.2016, 10:09

o sa fac si euu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Visine pentru prajituri