Vita cu legume

de laura_n in Vita, 24 Ian 2014 | 7133 vizualizari

 

Imi plac la nebunie retetele Adinei (Mitinita). Cand vad diferite chestii lipicioase si aromate si combinate in diferite feluri, ma instiga practic sa ma dau la ele :)))
Este adevarat ca mereu m-a dat inapoi faptul ca nu aveam atatea condimente si nici chiar rabdarea sa le prepar. Dar merita :))
Astazi am pregatit niste cuburi de vita cu legume. Carnea am marinat-o dupa reteta ei. Este un deliciu, ma ling pe degete de bun ce iese. Adina, multam frumos! >:D<
Haideti sa vedeti!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel, frageda
  • 1 punga mix legume (750 gr) (baby corn, mazare, ardei rosu, ardei galben, morcov, ceapa, fasole verde, etc)
  • 3 lg ulei masline
  • 300 ml supa vita
  • 3 lg bulion
  • pt marinata:
  • 2 lg soia
  • 2 catei usturoi
  • 1 lgta ghimbir ras
  • 1 lgta zahar brut
  • 1 lgta amidon
  • 1 lgta paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu legume:

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata. 

Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am amestecat bine, le-am acoperit cu o folie si am dat o ora la frigider.

Legumele le-am decongelat si le-am lasat un pic intr-o sita, sa se scurga.

Dupa ce a stat o ora la frigider, am scos carnea.

Am incins un pic de ulei intr-o tigaie si am pus carnea (cu tot cu sos) sa se rumeneasca un pic. Nu va spun cat de bine miroase si ce lipcioasa este. 

Dupa ce s-a rumenit bine, am adaugat legumele. Am lasat sa sfaraie un pic si ele, apoi am adaugat supa si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic, cam 15-20 minute.

Am dat deoparte dep e foc, am acoperit cu un capac si am lasat vreo 10minute sa se aseze.

Am servit cu castraveti murati.

Carnea astfel condimentata este absolut delicioasa.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

carnea se poate servi alaturi de orice garnitura, este senzational de buna

3

atentie cand alegeti carnea de vita, sa fie deschisa la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vita