Vita cu sos de masline

de Maria68 in Vita, 5 Apr 2012 | 1925 vizualizari

 

Singurul meu regret la aceasta reteta, este faptul ca m-a prins seara si nu am putut scoate niste poze super:(!!!!. Pofta fiind prea mare....asta este!..nu am mai avut rabdare pana a doua zi:)!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol fara os - eu am folosit 1 bucata de vrabioara
  • o felie buna radacina de telina
  • un morcov
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa
  • sare, piper macinat
  • o lingura faina
  • o foaie dafin
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb sec
  • 10-12 masline negre - eu am avut Kalamon
  • un praf de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu sos de masline:

Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei.

Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.

Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, adaugam maslinele foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine cu 50ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga.

 Se poate servi cu pireu de cartofi, paste,orez. Sosul este intradevar un sos neted dulce- acrisoe, aromat si plin de savoare. 
Va recomand cu caldura aceasta reteta:X!!!!!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vita cu sos de masline 156163
retete culinare - Vita cu sos de masline 156164
retete culinare - Vita cu sos de masline 156165
retete culinare - Vita cu sos de masline 156166

COMENTARII (14)

iri_iri 1

05.04.2012, 21:34

Sim0na 1

05.04.2012, 22:08

neparat trebuie sa fac si eu!

aziz 1

06.04.2012, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D