Vita la cuptor cu cartofi copti

de Luckycake in Vita, 29 Ian 2014 | 5019 vizualizari

 

Incepem saptamana in forta :) , cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver , vita slow cooked, adica gatita la foc mic.Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1,5 kg piept vita
  • 2 cepe
  • 2 lingurite mustar
  • sare,piper
  • 1 kg cartofi
  • 5 fire rozmarin
  • ulei de masline
  • Pt sos:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gem de coacaze
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 400 ml apa fierbinte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor cu cartofi copti:

Intr-o oala mare, care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline.Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile.Intre timp taiem ceapa  solzisori si dupa ce am rumenit carnea,o punem sub aceasta, carnea o ungem pe o parte cu mustar iar peste punem 3 fire de romarin.Carnea o  acoperim cu hartie cerata umeda , apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac .O punem la cuptor 4 ore la 170 grade.La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie  adaugam putina apa fierbinte. Dupa 2 ore curatam cartofii ,daca sunt mai mari ii taiem in jumatate apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute.Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin.Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inaite de a fi gata carnea.

Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu.Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte.Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita. Servim cat mai repede caci este delicios  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită la Multicooker