Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

de Brindusa in Vita, 29 Noi 2011 | 4371 vizualizari

 

N-ar fi prima oara cand folosesc hreanul, pentru ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea "Dulce Romanie" din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am documentat indelung si am ales sa alatur carnea de vita brezata in vin rosu cu niste galuste fragede cu hrean. Ceea ce a iesit din asta e mai presus de cuvinte. Trebuie neaparat s-o incercati, pentru ca e foarte usor de facut si are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vita, taiata in 8- 12 bucati
  • 5 cepe medii, taiate felii
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 200 g ciuperci (proaspete ar fi cel mai bine), taiate daca sunt mari
  • 500 ml vin rosu (+ inca un pahar pentru bucatar)
  • 5 linguri cu ulei
  • putina faina
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Pentru galuste:
  • 75 g unt rece
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri hrean, ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.

In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin

Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.

Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.

Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.

Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes