Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

de Brindusa in Vita, 29 Noi 2011 | 2066 vizualizari

 

N-ar fi prima oara cand folosesc hreanul, pentru ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea "Dulce Romanie" din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am documentat indelung si am ales sa alatur carnea de vita brezata in vin rosu cu niste galuste fragede cu hrean. Ceea ce a iesit din asta e mai presus de cuvinte. Trebuie neaparat s-o incercati, pentru ca e foarte usor de facut si are un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de vita, taiata in 8- 12 bucati
  • 5 cepe medii, taiate felii
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 200 g ciuperci (proaspete ar fi cel mai bine), taiate daca sunt mari
  • 500 ml vin rosu (+ inca un pahar pentru bucatar)
  • 5 linguri cu ulei
  • putina faina
  • sare, piper dupa gust
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Pentru galuste:
  • 75 g unt rece
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri hrean, ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean:

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.

In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin

Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.

Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.

Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.

Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean 135391
retete culinare - Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean 135392
retete culinare - Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean 135393

COMENTARII (9)

Lau 1

30.11.2011, 10:11

place

gaby_gabytza 1

30.11.2011, 15:01

mirela0911 1

30.11.2011, 20:22

o reteta minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: