Vita stir- fry cu ananas

de Brindusa in Vita, 2 Mar 2010 | 1805 vizualizari

 

Aceasta reteta are un gust dulceg, de aceea o recomand doar celor carora le place aceasta asociere carne - dulce.

 

INGREDIENTE

  • 500 g vita, taiata fasii subtiri (cam 2 x 5 cm)
  • 100 g ananas (daca e din conserva, sa nu fie cu zahar!), taiat bucatele
  • 3 cepe verzi, tocate marunt
  • 5 cm ghimbir ras
  • 4- 5 linguri sos soia (sosul de soia se foloseste in loc de sare)
  • 100 ml vin de orez (sau vin alb sec)
  • 3 linguri ulei de porumb (sau floarea soarelui, sau arahide)
Marinada
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 albus batut
  • 1 lingura sos soia
  • 4 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita stir- fry cu ananas:

Se amesteca carnea cu marinada si se lasa la frigider pentru o ora.

Incalzeste un wok si pune uleiul de porumb. Cand uleiul e fierbinte, stir- fry cepa si ghimbirul pentru 1 minut. Scoate-le din wok (ai grija sa nu scoti si uleiul) si pastreaza-le. Adauga carnea (in transe) si stir- fry pana devine maronie, Scoate-o din wok si pune transa urmatoare, pana termini carnea. Pune toata carnea inapoi in wok, adauga vinul si sosul de soia, acopera si fierbe pana ce carnea e gata (nu trebuie sa dureze mult daca ai taiat carnea subtire). Daca ai o carne care se fierbe mai greu si sosul scade, ca sa nu se arda mai aduga putina apa.

Cand e gata carnea, adauga ceapa cu ghimbirul si ananasul, mai gateste 2 minute. Potriveste de sare.

 

TIPS-URI

1

Stir - fry e un procedeu de gatire a legumelor si carnii. Pentru asta o cantitate mica de ulei (1-2 linguri) se incalzeste intr-un wok (sau o tigaie mare) la temperaturi foarte inalte (de aceea nu se foloseste ulei de masline). Carnea, taiata mic, cat sa bagi in gura, este pusa in cantitati mici si gatita, amestecand continuu pentru cateva minute. Apoi e scoasa din wok si se adauga urmatoare tura de carne sau legume.  De fapt acest mod de gatire, prezent mai ales la popoarele asiatice, e mult mai complex (dupa cate am citit). Eu am facut doar un rezumat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vita stir- fry cu ananas 20082
retete culinare - Vita stir- fry cu ananas 20083
retete culinare - Vita stir- fry cu ananas 20084

COMENTARII (3)

mamidesara 1

02.03.2010, 19:59

silvi0ara 1

02.03.2010, 20:21

Mie imi place.

Oana 1

13.03.2010, 23:28

Ce bunatate!! Ador puiul cu ananas si sigur imi place si cu vita O sa incerc si eu!! sa nu mai spun ca si Vladut e fan pui cu ananas

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21