Vitel cu sos de usturoi si lamaie

de laylalala in Vita, 7 Mai 2010 | 1993 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru carnea de vitel

  • 4 bucati de vitel, 100 gr fiecare
  • 4 linguri mustar
  • 1 lamaie, taiata felii foarte subtiri
  • Pentru sos
  • 1 capatana de usuroi
  • 150 ml supa de pui
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 lingurite amidon
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu sos de usturoi si lamaie:

Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit suficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un castron mic, apoi se paseaza bine.
Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin.
Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa.
Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

 

RETETA IN IMAGINI

Vitel cu sos de usturoi si lamaie-0
Vitel cu sos de usturoi si lamaie-1
Vitel cu sos de usturoi si lamaie-2
Vitel cu sos de usturoi si lamaie-3

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!