Vitel in sos cu vin

de epurasha2bb in Vita, 29 Iul 2010 | 2459 vizualizari

 

un deliciu

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 300 g carne vitel(muschi sau vrabioara)
  • 100 ml vin rosu/negru
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • o frunza de dafin
  • 1 graunte de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos cu vin:

Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam carnea  de vitel splata si tocata cubulete.Lasam la foc mic pana se patrunde carnea dar s afie totusi moale.

Se curata ceapa  si morcovul d ecoaja si apoi se toaca ceapa solzisori iar morcovul de da pe razatoare.Se taie rondelute si un ardei rosu.Se calesc impreuna cu carnea de vitel si la sfarsit se adauga vinul si sosul de soia si se mai lasa pana se evapora alcolul din vin si ramane doar aroma.

Se serveste cu conopida murata  si verdeata alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vitel in sos cu vin 43833
retete culinare - Vitel in sos cu vin 43834
retete culinare - Vitel in sos cu vin 43835
retete culinare - Vitel in sos cu vin 43836

COMENTARII (11)

Sylvia 1

29.07.2010, 19:36

bestiala

mena29 1

30.07.2010, 07:47

Cred si eu ca-i un deliciu

epurasha2bb 1

30.07.2010, 16:32

multumesc fetelor, e si usor de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55