Vitel in sos picant

de Bya Ralu in Vita, 5 Feb 2013 | 2798 vizualizari

 

reteta am luat-o de aici http://www.e-retete.ro/retete/vitel-in-sos-picant

 

INGREDIENTE

  • carne de vitel
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 150 ml pasta de rosii
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de chimion sau chimen
  • sare,piper
  • marar
  • vin rosu 1 canita
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos picant:

Carnea se taie cuburi si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se lasa circa 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie. Ceapa se da pe razatoarea mare, morcovul pe cea mica, iar usturoiul se striveste. Se pune ceapa impreuna cu morcovul la calit unde a fost carnea. Se mai adauga ulei daca mai este nevoie, dupa ce s-au calit se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde, se stinge cu vin rosu, se lasa pana se evapora alcoolul dupa care se adauga pasta de rosii si lasam la foc mic 10 minute pana pasta devine caramelizata. Se adauga condimentele de mai sus, se adauga si carnea si se amesteca bine. Punem 3 cani de apa si se lasa la foc mic sa fiarba 1 1/2-2 ore. Daca mai este nevoie se mai adauga apa dar nu foarte mult, sosul trebuie sa fie cremos. La sfarsit se verifica daca este carnea gata, se adauga putin marar tocat marunt

 

COMENTARII (29)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

05.02.2013, 22:51

cu mare drag

roxana_simona

roxana_simona 1

10.02.2013, 16:27

bun tare

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.02.2013, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!