VITEL MILANEZ

de Roda in Vita, 8 Mai 2009 | 6424 vizualizari

VITEL MILANEZ

 

Este una din retetele preferate de familia mea intr-o zi de duminica.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carne de vitel(vrabioare),
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 morcov mare,
  • 2 teline,
  • 4 catei de usturoi,
  • 8 rosii,
  • 100g.faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 40g.unt,
  • 2,5dl.vin alb,
  • 2 linguri verdeata combinata(patrunjel , marar, telina ),
  • 1 l.supa de vita,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • coaja rasa de la o lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA VITEL MILANEZ:

1.Carnea de vitel se spala ,se curata de pielite si se usuca cu un servet de bucatarie.
2.Ceapa, morcovul si telina se curata , se spala si se taie felii.Usturoiul se curata si se zdrobeste.Rosiile se curata de pielita si se taie in cubulete.
3.Faina se amesteca cu sare si piper.
4.Carnea se trece prin faina condimentata ,se scutura de excesul de faina si se prajeste , pe ambele parti, in ulei fierbinte.Se tine la cald.
5.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se topeste si incalzeste untul in cratita cu care se va pune carnea in cuptor, se adauga ceapa,morcovul si telina se calesc cca.5 minute, se pun usturoiul si rosiile, se calesc impreuna 3 minute, apoi se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper.Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga verdeata tocata,supa de vita, carnea tinuta la cald ,se acopera cratita si se tine la cuptor 1,5 h.pana cand carnea este moale.
6.Se scoate carnea pe un platou si se tine la cald , in cuptorul stins.Jiul din cratita se pune la fiert cca 20-25 minute pana incepe sa se ingroase.Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si 2 linguri de patrujel verde tocat.Se continua fierberea inca 5 minute.Sosul se toarna peste carne si se serveste cu vin alb sec si garnitura , dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "VITEL MILANEZ" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne tocata