Vitel Orloff (varianta mea)

de adnia in Vita, 14 Ian 2013 | 4315 vizualizari

 

Nu-i asa ca simplul nume al mancarii te face sa te simti special si rasfatat? Parca te si vezi in Rusia, intr-unul din palatele somptuoase, asezat la o masa bogata cu vesela din materiale pretioase, alaturi de nobilii vremii...
Daca nu suntem acolo, macar sa preparam mancarea in intimitatea propriei bucatarii...si tot ne simtim mai bine, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. pulpa de vitel
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -2 tulpini telina (eu am sarit peste asta, ca n-am avut)
  • -600 gr. ciuperci proaspete
  • -3 linguri faina
  • -700 ml lapte
  • -200 gr. unt
  • -1 lingurita nucsoara proapspat macinata (eu am inlocuit cu ienibahar)
  • - 1 l supa de pui
  • -250 ml vin alb (eu am pus rosu)
  • - 2-3 foi dafin
  • -1 legatura patrunjel (optional)
  • -4-5 fire cimbru verde (eu am pus cimbru uscat)
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel Orloff (varianta mea):

Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se adauga patrunjelul, cimbrul si foile de dafin. Se adauga vinul si supa, carnea prajita, se potrivste de sare si piper, apoi se lasa la fiert inabusit cca. 90 min. Se scoate carnea din oala si se lasa sa se acoreasca. Se feliaza in felii de cca. 1 cm grosime.

Se strecoara marinata. Se topeste untul ramas si se calesc ciupercile(in prealabil spalate, curatate de pielita si feliate).Dupa ce se evapora toata apa lasata de ciuperci, se pune faina si nucsoara (ienibaharul in cazul meu). Cand faina incepe sa se ingroase, se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca mereu. Daca sosul este prea gros, se adauga si marinata in care a fiert carnea, pana se ajunge la consistenta dorita.

Se serveste in felul urmator: asezati feliile de carne pe un platou, alaturi de sosul de ciuperci si ornat cu frunze verzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Orloff (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vitel cu legume la cuptor