Waffe cu aroma de portocala

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Sep 2016 | 415 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la draga de Camelya. Sunt foarte bune servite ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc. Nu mai stiu exact cate au iesit, dar parca au fost 9 waffe.

 

INGREDIENTE

  • doua oua;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • 400 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g);
  • 350 ml lapte;
  • 100 g unt topit;
  • o lingurita de coaja rasa de portocala;
  • o forma de waffe din fonta;
  • untura pentru uns forma.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffe cu aroma de portocala:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt, laptele, untul topit si coaja rasa de portocala. Se mixeaza totul, rezultand un aluat gros.

Se unge forma de waffe cu untura si se pune la flacara aragazului pentru a se incinge. Se toarna un polonic de aluat in mijlocul formei, apoi waffa se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. Daca este necesar, se unge forma de fiecare data cu untura (folositi untura deoarece este mai buna decat uleiul, iar daca forma este noua si in consecinta lipeste, cu untura nu va mai lipi).

Waffele se pot servi ca atare sau cu miere, dulceata, ciocolata etc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457383
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457384
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457385
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457386
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457387
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457388
retete culinare - Waffe cu aroma de portocala 457389

COMENTARII (15)

diaconta 1

27.09.2016, 16:15

ce frumoase ti-au iesit
ar fi cazul sa mai scot si eu forma de la naftalina

Andra_Constantinescu 1

27.09.2016, 17:36

Mulțumesc frumos, dragilor!

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55