Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale

de gospodariu in Prajituri, 23 Ian 2016 | 743 vizualizari

 

"Nicio zi fara ciocolata."

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri:
    • 300 g faina;
    • 1 lingurita praf de copt;
    • sare;
    • 1 linguriţă rasă de praf de copt;
    • 6 lingurite de unt nesarat;
    • 200 g zahar;
    • 3 ouă;
    • 1 linguriţă rasă de esenta de portocale;
    • 100 g lapte;
    • zeama de la o portocala si coaja ei rasa;
    • colorant Wilton portocaliu;
    Pentru crema:
    • o cutie de mascarpone;
    • o ciocolata alba;
    • 2 linguriţe de ghimbir confiat si maruntit;
    • 2-3 linguri zeama de portocala;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale:

Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul.

Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul.

   Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste aluat si cu amestecul de făină. Se adauga si zeama si coaja de portocala rasa. Se amesteca bine.

    Se coace la cuptor in jur de 10-15 minute, apoi se lasa la racit.

Penru a prepara crema vom mixa crema de mascarpone cu ciocolata alba topita,ghimbirul confiat si maruntit si cu zeama de portocala.

La final se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale-0
Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale-1
Whoopie pies cu ciocolata alba si portocale-2

COMENTARII (5)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

25.01.2016, 12:50

minunate!

Rocsi

Rocsi 1

28.01.2016, 18:11

Cred ca sunt minunate la gust!

gospodariu

gospodariu 1

29.01.2016, 22:19

va multumesc,dragii mei pentru aprecieri!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!