Winter cake

de Meea in Torturi, 30 Noi 2015 | 5816 vizualizari

 

La multi ani pentru mamica mea, eroina cu 2 printese si un rege!
 Prin legamantul ei etern cu tatal meu, mi-a fost data una dintre cele mai frumoase binecuvantari: parinti iubitori si fericiti :). Mama, care se gandeste intotdeuna la noi,zi si noapte, care ne iubeste intr-un mod pur si care intotdeauna intelege ce spun fetele ei fara ca macar sa rostim un cuvant...Ea este exemplul meu in dragoste, tarie si sacrificiu ! Ne-a oferit delicatetea si atentia ei,renuntand la tot ce are ca noi sa avem totul...un tot unitar si invaluit de binecuvantari!�
          Noi 3,fetele si sotul ei, o iubim, o imbratisam si ii intaltam rugaciuni catre Creatorul ei :)


P.S. Chiar daca maine, 1 Decembrie, este ziua mamei mele, noi deja ne delectam cu o felie de tort delicios de vanilie cu banane ♥.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 50ml ulei
  • 100 g faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • Ingrediente sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 250ml apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • un plic creme ole de vanilie
  • 200ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 3 banane
  • bilute de ciocolata (50-100g)
  • Decor:
  • 300g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • piscoturi
  • un pachet foi piscot pentru prajitura cu cacao
  • 100g cocos
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Winter cake:

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam galbenusurile cu uleiul si il adaugam peste albusuri.Adaugam si faina cu praful de copt si punem blatul la cuptor,intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt,pana cand trece testul cu scobitoarea (dureaza aprox. 25-30 minute).   Dupa ce s-a copt il lasam la racit,apoi il taiem in 3.


  Siropul:Pregatim si siropul care dupa cum v-am mai spus,ma copleseste ,asadar nu e nevoie de inlocuire deocamdata:P.  Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam apa. In continuare,punem  restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Crema:Nu ma impacam deloc cu cremele la plic insa aceasta chiar merita timpul liber economisit,promit. Mixam laptele,frisca lichida si continului plicului pana cand crema se ingroasa,ca o budinca.

Asamblare:Acum incepe distractia !:)) In tava cu peretii detasabili punem primul blat pe care il insiropam bine.Taiem bananele feliute subtiri.
          Intindem peste primul blat, jumatate din crema,punem in cerc jumatate din feliile de banane si punem si bilutele de ciocolata.Punem si al doilea blat,repetand aceiasi pasi cu siropul,crema,bananele si bilutele de ciocolata.Punem peste si ultimul blat pe care il insiropam mai putin si lasam tortul la frigider 2 ore.
          Topim ciocolata alba si frisca lichida pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit putin,punem ciocolata peste tort,lasand-o sa curga putin pe margini,apoi presaram cocos.Lasam tortul la frigider pana cand ciocolata s-a intarit.

Intre timp, pregatim casuta draguta! Taiem din foile piscot pentru prajituri 4 patratele de aprox. 7 cm. Le intepam fiecare cu o scobitoare.Pe un perete al casutei, cel din fata, desenam 2 geamuri si o usa.Taiem si 2 dreptunghuri pentru acoperis,in functie de cat de lata este casa.Scoatem tortul si infigem in tort patratelele pentru peretii casei.In mijlocul casutei punem 2 bete de frigarui mai inalte decat peretii,care v-or sustine acoperisul. Turnam ciocolata topita pe acoperis si presaram cocos.

Garduletul casei il facem din capetele piscoturilor inmuiate in siropul ramas de la tort, pe care le infigem intr-o jumatate de scobitoare apoi strapungem cu ele tortul. Punem 3 crengute de bradulet in jurul casei,ca na,proprietarii sunt si gospodari :)). Mai presaram nuca de cocos la nevoie si lasam tortul la frigider peste noapte.Dimineata sigur va fi plina de rasfat :)

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/11/winter-cake.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Winter cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

abstract01 1

14.12.2015, 07:22

deyutzky 1

19.12.2015, 23:14

Ce minunatie de tort! Superb!

ralu_ca 1

17.02.2016, 07:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si mango