Yorkshire Puddings

de InvatsaBucataresccom in Jamie Oliver, 17 Noi 2014 | 3169 vizualizari

 

Uitandu-ma pe youtube la diferite retete am dat de aceasta reteta: Yorkshire pudding, facuta de Jamie Oliver. M-a incantat faptul ca se umfla mult, este o reteta usoara si par extrem de gustoase.
Am avut un pic de probleme cu aceasta reteta pentru ca Jamie zicea ca trebuie pus 1cm de ulei in fiecare forma, ceea ce inseamna extrem de mult ulei, care se traduce in ulei curs din tava in cuptor. Surpriza placuta a fost ca, desi a fost mult ulei budincile nu au iesit uleioase, deci nu au fost irosite. In al doila rand, am fost inspirat ca nu am pus toata cantitatea de faina indicata in reteta ( 200g), riscam sa fac aluatul prea gros, deci cantitatea de faina depinde de cat de mari sunt ouale, sau de cat de umeda este faina. Asa ca recomand sa puneti putin cate putin. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 180-200 g faina alba
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yorkshire Puddings:

Incingeti cuptorul la 190 grade

Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat subtire de 1-2 mm.

Intr-o tava de muffins, puneti cate o lingura de ulei in fiecare forma si bagati in cuptor cam 10 minute pana se incinge uleiul din forme. Scoateti tava si umpleti formele cu aluatul facut mai sus, dupa care bagati inapoi in cuptor pentru 20-25 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul decat dupa timpul de coacere.

 

COMENTARII (4)

Rocsi 1

17.11.2014, 21:07

Bya Ralu 1

18.11.2014, 13:26

Super

babi5 1

14.12.2014, 16:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!