Zabaione

de Cris2711 in Bauturi, 8 Mar 2014 | 1508 vizualizari

 

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zabaione:

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.

Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.

Apoi se pune la foc mic spre mediu.

A nu se lasa nesupravegheat!

Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.

Se adauga si vanilia.

Se toarna treptat din vin.

Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.

Se fierbe la foc mic,mixand continuu.

Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.

Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu am facut si cu zahar pudra.

2

Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.

3

Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.

4

Este demential de bun.

RETETA IN IMAGINI

Zabaione-0
Zabaione-1
Zabaione-2
Zabaione-3

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

14.03.2014, 08:39

biig like

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:25

Cris2711 1

29.05.2014, 12:19

Luana,Mokuska

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04