Zacusca

de Ana_Maria269 in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 4918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ulei
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de morcovi
  • 4 kg de vinete
  • 3 kg de gogosari amestecati cu kapia
  • 2 teline
  • 1 borcan de pasta de tomate; 800 de g 24 % concentratie
  • 4 catei de usturoi mari sau 5 mici
  • 3 legaturi de patrunjel
  • sare, piper, delicat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se curata , se spala si se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se aduga morcovul dat pe razatoarea mare , in continuare se pune telina rasa pe razatoarea mare. Ardeii capia si gogosarii se toaca la masina de tocat. Se adauga in cratita. Vinetele coapte si scurse se adauga in fasii ( ne tocate). Se lasa totul sa fiarba aprox. 4 ore. Ultimul se adauga bulionul ( dupa ce se fierb restul legumelor).

Se condimenteaza dupa gust , se adauga usturoiul curatat si pisat , se presara cu patrunjelul tocat marunt. Se mai fierb cam o jumatate de ora  impreuna.

Se pune in borcane uscate, incalzite in cuptor. Se mai baga in cuptor , sa prinda o crusta. Se insurubeaza capacul si el incalzit in cuptor si se lasa o noapte in '' cuib''( sa se raceasca treptat intre paturi).

 

COMENTARII (12)

EUGENIAivan

EUGENIAivan 1

27.11.2011, 19:15

bravo!!!!!!! mai ales ca este facuta cu dedicatie pentru ......................... stim noi doua cine!
te pup matusica!

Panacris

Panacris 1

27.11.2011, 19:32

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:48

tocmai azi am mancat zacusca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!