Zacusca

de Bunica in Zacusca, 21 Sep 2009 | 6431 vizualizari

 

Este un aperitiv care-mi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete coapte
  • 3 kg. gogosar copt
  • 3 kg. ardei capia copt
  • 3 kg. rosii facute suc mai consistent
  • 1 kg. de ceapa
  • 1/2 l. ulei
  • sare dupa gust
  •  2 lingurite de piper boabe
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs.


Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa la inabusit. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga vinetele, gogosarii, ardeiul capia (toate fiind date prin masina de tocat) si sucul de rosii. Se fierbe zacusca timp de 10 minute, se adauga sarea ( o lingura), piperul, foaia de dafin si se baga in cuptor la foc moale. Eu fierb zacusca pana iese uleiul deasupra. Se pune fierbinte in borcane , se capseaza si se baga in cuptor la foc moale pentru 30 min. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate au iesit 8 borcane de 400g.

2

Ceapa, vinetele ardeiise pot pune si taiati marunt, fiecare cum doreste.

3

Eu pun mai putina sare, se poate si mai multa,  corect este sa se guste.

COMENTARII (5)

nadina73 1

04.09.2010, 23:40

e bine de retinut bunicasi las

adasev12 1

20.09.2010, 17:58

am citit multe retete de zacusca...m-am oprit la a ta , poate si dinc auza celorlate retete...as vrea s ao incerc si eu, dar vreu sa te intreb ceva.. eu sunt in Italia si aici nu gasesc gogosari...nici macar ardei capia...odar ardei gras...cat poftesti? oare iese daca o fac doar cu ardei , fara gogosatri? mie oricum mi s epare ca e cam acelasi lucru: ardei, gogosari...care e deosebirea???
pt reteta 5

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:27

ador zacusca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!