Buna, am inceput sa am ineput sa fac reteta ta, doar ca am o nelamurire! Borcanele, ca se le sterilizez, pun apa intr-o tava? Ca daca le pun asa simplu, sa nu se sparga! Si pe undeva pe site, am citit ca trebuie sa punem o lingura de ulei incins inainte sa inchidem capacul, asa e?
Doralinda eu nu am pus ulei incins,dar daca zacusca nu lasa destul ulei acoperi cu ulei de masline,dar daca consideri ca e mai bine pui ulei incins...
Borcanele eu le spal bine si asa umede le pun in tava de la cuptor cu gura in sus,apoi le bag in cuptor...am facut mereu asa si nu s-au spart..
Sper ca ti-am fost de ajutor...
Ma refeream la ulei incis ca sa se sterilizeze, sa nu se strice cu timpul! Imi aduc aminte, mama punea cate o aspirina
Cat timp pot ramane in camara? Ma refer, pana sa se strice?
Stiu si mama tot cate o aspirina punea sau punea borcanele intr-o oala mare,punea prosoape printre ele,le acoperea cu apa si le fierbea 20-25 de minute,apoi le lasa pana a doua zi in oala sa se raceasca.Eu cred ca metoda fierberii e cea mai potrivita ca sa tina mult.
La mine nu apuca niciodata sa treaca iarna ca se consuma,dar daca sunt tinute la rece si sterilizate bine poti sta linistita...
nu-i nimic, lilik! A meritat efortul! Eu am pus si 3 ardei mici rosii iuti, din cei care ii folosesc mexicanii, si mi-a iesit mai picanta zacusca, asa cum ne place noua!