Zacusca cu ciuperci

de La Ancuta in Zacusca, 17 Sep 2012 | 11200 vizualizari

 

Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile. Astfel ca pe langa zacusca de vinete am facut si o jumatate de portie de zacusca cu ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, dar ar fi fost mult mai buna cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg ciuperci champignon
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 700 ml ulei
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.
Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam.

Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Dupa inca 10 minute adaugam rosiile tocate si ardeiul curatat de coaja si seminte si dat prin masina de tocat.

Curatam ciupercile si le taiem marunt iar apoi le adaugam in cratita.

Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul.

Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute.

Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Mihaela11_jo 1

18.09.2012, 00:09

O delicatesa

Sidy 1

18.09.2012, 08:25

Indiferent cu ce e facuta, zacusca mie-mi place taaaaare mult Dar cea cu ciuperci e cea mai buna, asa cum spui si tu

La Ancuta 1

24.09.2012, 11:37

Sidy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume