Zacusca cu ciuperci

de -Miti- in Zacusca, 6 Oct 2014 | 1450 vizualizari

 

Zacusca nu trebuie sa lipseasca din camarile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1 kg ardei
  • 1,5 kg ciuperci de padure,fierte
  • 1 litru de ulei
  • 1 cutie mare de pasta de tomate
  • 4 linguri de sare
  • 3 foi de dafin Kotanyi
  • 1 lingura de piper boabe mozaic Kotanyi
  • 1 lingurita de piper macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile.

Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa.

O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca.

Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si restul uleiului,apoi condimentam cu sare,foi de dafin si piper.

Dupa ce incepe sa fiarba,dam la foc mic si amestecam cam la fiecare sfert de ora sau chiar mai des daca aveti o oala de care stiti ca se lipeste cam usor. Am fiert zacusca cam 3 ore.

Am spalat borcanele si le-am pus in tava de la cuptor sa se sterilizeze. Le-am lasat cam 15 minute,apoi am turnat zacusca fierbinte. Borcanele nu s-au spart,intrucat tava era de metal.

Am pus capacele si am mai lasat inca 15 minute la cuptor. Le-am lasat sa se raceasca peste noapte.

Nu cred ca mai era necesar sa le las inca 15 minute,dar am facut-o pentru mai multa siguranta.

Se eticheteaza si se pune in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca cu ciuperci 345719
retete culinare - Zacusca cu ciuperci 345720

COMENTARII (26)

Bunica 1

06.10.2014, 16:45

Buna rau!

Bya Ralu 1

06.10.2014, 17:47

si de la tine vreau un borcan

Rocsi 1

06.10.2014, 20:29

Grozava ti-a iesit....Esti pusa pe treaba vad

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21