Zacusca cu ciuperci

de Mitinita in Zacusca, 6 Oct 2014 | 8753 vizualizari

 

Zacusca nu trebuie sa lipseasca din camarile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1 kg ardei
  • 1,5 kg ciuperci de padure,fierte
  • 1 litru de ulei
  • 1 cutie mare de pasta de tomate
  • 4 linguri de sare
  • 3 foi de dafin Kotanyi
  • 1 lingura de piper boabe mozaic Kotanyi
  • 1 lingurita de piper macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile.

Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa.

O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca.

Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si restul uleiului,apoi condimentam cu sare,foi de dafin si piper.

Dupa ce incepe sa fiarba,dam la foc mic si amestecam cam la fiecare sfert de ora sau chiar mai des daca aveti o oala de care stiti ca se lipeste cam usor. Am fiert zacusca cam 3 ore.

Am spalat borcanele si le-am pus in tava de la cuptor sa se sterilizeze. Le-am lasat cam 15 minute,apoi am turnat zacusca fierbinte. Borcanele nu s-au spart,intrucat tava era de metal.

Am pus capacele si am mai lasat inca 15 minute la cuptor. Le-am lasat sa se raceasca peste noapte.

Nu cred ca mai era necesar sa le las inca 15 minute,dar am facut-o pentru mai multa siguranta.

Se eticheteaza si se pune in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bunica 1

06.10.2014, 16:45

Buna rau!

Bya Ralu 1

06.10.2014, 17:47

si de la tine vreau un borcan

Rocsi 1

06.10.2014, 20:29

Grozava ti-a iesit....Esti pusa pe treaba vad

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete