Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

de simona72 in Slow Cooker, 10 Oct 2018 | 4057 vizualizari

 

Zacusca asta e de vis! Am venit sa vo impartasesc si voua, poate va inspira pe viitor. In primul rand va spun ca am facut-o la slow cooker-ul Crock-Pot. Comparativ cu metodele traditionale, gatirea lenta, la o temperatura relativ scazuta, presupune mentinerea in intregime a nutrientilor din mancare. In felul asta scapam si de amestecatul constant in oala cu zacusca, dar si de arsura de pe fundul oalei.
Cat despre ciuperci, ele sunt favoritele mele, galbiorii si craitele sau buretele domnesc, cum mai este cunoscut. Ce este deosebit la ele? Sunt minunate! Au o aroma deosebita, inconfundabila, care dau o savoare deosebita. Am facut si in alt an, dar atunci am facut o greseala. Am tocat la robot ciupercile. Zacusca a iesit foarte zemoasa, consistenta nu a fost cea dorita, iar gustul ciupercilor nu a fost cel pe care-l asteptam. Deci, de data asta ciupercile le-am taiat din cutit, atat cat am putut eu de marunt. Pentru ca in momentul cand le-am cules nu am avut timp sa fac zacusca, le-am congelat. Le-am curatat foarte bine inainte, de toate impuritatile/resturile de pamant, le-am vidat si le-am pus la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori
  • 1 kg craite
  • 600-650 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg ceapa alba
  • 2 kg ardei capia
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 3-4 foi de dafin
  • 4 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot:

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se scurga, apoi se dau prin masina de tocat carne.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai mare sau intr-o craticioara. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine sticloasa. Ceapa calita in ulei se transfera in vasul aparatului Croock-Pot. Se adauga ardeii capia tocati si ciupercile pe care le-am taiat marunt din cutit. Se amesteca ingredientele cu o lingura de lemn. Se pune capac(eu l-am invelit intr-un prosop de bucatarie), se seteaza aparatul pe functia high timp de 3 ore. Dupa expirarea timpului, se adauga sarea, piperul, frunzele de dafin si bulionul. Se amesteca, se pune capacul invelit in prosop, se seteaza din nou aparatul pentru inca 2,5-3 ore.

Se sterilizeaza borcanele, se pune zacusca fierbinte in borcane, se infileteaza cu capace si se acopera cu o patura pentru 2 zile. Se depoziteaza in camara.

Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

Prosopul de bucatarie este pentru a evita scurgerea aburilor care se formeaza pe capac, in mancare. In felul acesta se reduce timpul de fierbere.

2

Uleiul se aduna a suprafata exact ca si la zacusca facuta pe aragaz. In felul acesta puteti sa va orientati cat timp este necesar sa fierbeti zacusca.

3

In modul acesta de gatire lenta, legumele isi pastreaza fiecare in parte aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc in sos de rosii cu usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L