Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

de diaconta in Zacusca, 30 Sep 2011 | 6820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gogosari
  • 1 kg ciuperci champignion
  • 0.5 kg morcovi
  • O ţelina de marime medie
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 kg ceapa
  • 700 ml ulei
  • Sare grunjoasa ,boabe de piper,foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină:

Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim in ulei ceapa cu morcovii si telina.La fel si gogosarii.Punem pe fiecare putina sare cand le prajim.Amestecam apoi toate ingredientele intr-o cratita mare,adaugam si sucul de rosii (am folosit din cel facut in casa),boabele de piper,foile de dafin si sare daca mai este cazul.

Punem cratita în cuptor pentru o ora si jumatate.Mai amestecam din cand in cand,dar nu s-a intamplat sa se lege de cratita.Uleiul se va ridica la suprafata.

Când este gata o punem în borcanele curate si uscate,le închidem bine cu capacul si le punem in cuptorul inca caldut pana cand se racesc.

Să aveţi o iarna cu cămările pline!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină 127331
retete culinare - Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină 127332
retete culinare - Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină 127333
retete culinare - Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină 127334

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

20.02.2012, 11:20

trimite-mi si mie un borcan

diaconta 1

20.02.2012, 11:27

Miuta,deosebit de buna morcovul ii da dulceata,telina e un pic picanta si ciupercile consistenta

diaconta 1

20.02.2012, 11:28

Gurita iti trimit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55