Zacuscă cu dovlecei

de ionix in Zacusca, 5 Aug 2010 | 5362 vizualizari

 

am facut o portie mica, de pofta :p

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ardei gras
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 ml ulei
  • 7-8 cepe galbene potrivite
  • Piper boabe, sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 dovlecei mici sau unul mediu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu dovlecei:

Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi.

Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete.

Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete.

Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita.

Intr-o ceaun mai inalt se pune jumatate din cantitatea de ulei la incins.

In uleiul incins punem vinetele si ardeii taiati, a nu se uita sa invartim pentru a nu se prinde.

Intr-o alta craticioara se pune restul de ulei la incins si asezam ceapa cu dovleceii la inmuiat, nu calim. Lasam pana se inmoaie ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat turnam compozitia in ceaunul cu vinete si ardei. Lasam la foc mic, cu un capac pe ceaun, prêt de 10-15 minute.

Dupa aceea adaugam sosul de rosii si lasam la foc mic pana cand uleiul va pluti pe zacusca, eu am fiert-o cam 5 ore.

Cand vedem uleiul deasupra punem piperul boaba, foile de dafin si sare dupa gust.

Se serveste pe paine prajita cu multa voie buna.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

vinetele eu le coc direct pe flacara si le curat de coaja cat sunt fierbinti, pe un ziar, si apoi se lasa in apa rece... astfel nu se amarasc...

2

dovleceii prefer sa fie mai mici pentru a nu se simti semintele :D

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44936
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44937
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44938
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44939
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44940
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44941
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44942
retete culinare - Zacuscă cu dovlecei 44943

COMENTARII (16)

ionix 1

18.08.2010, 10:44

fetelor, va invit sa incercati... are un gust putin mai dulceag pt ca adaugi dovlecelul... dar nu schimba cu mult gustul cunoscut sarut-mana pt furci

jolygina 1

18.08.2010, 10:59

am venit si eu daca tot ne-ai invitat ,am trecut-o la favorite si las 5 furci

ionix 1

19.08.2010, 08:19

bun venit! sper sa-ti placa dac-o faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55