Zacusca cu dovlecel

de laura_n in Zacusca, 9 Sep 2015 | 1410 vizualizari

 

Bunatate de bunatate ne ofera natura. Inca! Si pentru asta ii multumesc bunului Dumnezeu ca avem inca legume si fructe bune. Am luat din gradina mamei soacre ardei, dovlecei, ceapa, rosii. Initial nu am avut intentie sa fac zacusca, apoi m-am decis. Si am facut o alegere buna! Multumesc mama pentru tot ce ne-ai dat! <3
Ador zacusca, cu ardei, cu vinete, cu fasole, in diferite combinatii, insa preferata mea ramane zacusca cu ghebe. Sper sa reusesc sa fac un pic anul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete coapte, curatate
  • - 1 kg ardei copti
  • - 2 morcovi cruzi
  • - 6 cepe
  • - 1 capatana usturoi
  • - 2 kg rosii coapte, coapte
  • - 2 dovlecei proaspeti
  • - sare grunjoasa de Himalaya
  • - 1 lingurita paprika dulce
  • - 1 lingurita zahar brut
  • - 100 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu dovlecel:

Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.

Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.

Tocam ceapa, usturoiul. In cratita, turnam uleiul, o lingura sare grunjoasa si punem pe foc. Adaugam ceapa si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca, amestecam un pic cu lingura de lemn.

Dam morcovul pe razatoarea mare. Adaugam morcovul  ras in cratita si lasam sa se caleasca.

Tocam dovleceii  Adaugam in cratita si lasam sa se caleasca bine.

Tocam rosiile si ardeii copti. Adaugam in cratita. Tocam vinetele bine si le adaugam in cratita. Amestecam periodic ca sa nu se prinda. Adaugam o lingurita de paprika si una de zahar. Amestecam si lasam sa scada un pic. Cand compozitia devine omogena, gustam sa vedem daca mai vrem ceva, sare, zahar, apoi mutam cratita in cuptor, la foc mediu spre mic si lasam acolo aproximativ o ora, poate si mai bine, pana scade bine compozitia. Gustam si daca e ok, inchidem focul. Sa nu va speritati daca se arde pe margini, va iesi grozav!

 

TIPS-URI

1

folositi legume coapte, sanatoase si pe cat posibil proaspat culese

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca cu dovlecel 399998
retete culinare - Zacusca cu dovlecel 400000
retete culinare - Zacusca cu dovlecel 400001

COMENTARII (21)

doradina 1

10.09.2015, 07:31

Am incercat-o si eu. E delicioasa!!

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:43

roxana_simona 1

12.09.2015, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: