Zacusca cu fasole pastai

de Anamaria7 in Zacusca, 22 Sep 2010 | 12314 vizualizari

 

Usoara si buuuuna

 

INGREDIENTE

  • 750ml ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogosar
  • 1 kg fasole pastai
  • 1 l bulion
  • 4-5 foi de dafin
  • o manuta de boabe de piper
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole pastai:

Legumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe masina de tocat.

Fasolea se curata de codite, se fierbe bine in apa pentru a nu indelunga pregatirea si se taie bucatele, cat de marunt doreste fiecare bucataras :)

In Oala cea Mare :) se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, apoi se adauga gogosarul si kapia, foile de dafin si piperul. Se tine la foc mic, sa fiarba incet si sa nu se prinda, preferabil pe plat sau cu ceva tigle puse pe ochiurile aragazului. Cand ardeiul si gogosarul sunt aproape fierti se adauga fasolea si se mai lasa pana totul e fiert. Se adauga intre timp sare, apoi se pune si bulionul si se potriveste gustul.

Dupa ce se pune in borcane, acestea se aseaza pe un prosop in Oala cea Mare :) - care se umple cu apa cam pana la jumatatea borcanelor - si se fierbe in dunst 40 min. Borcanele se lasa sa se raceasca in Oala, acoperite.

 

TIPS-URI

1

Am auzit din strabuuni ( :)) ) ca nu strica putin otet in zacusca asta. Am incercat, dar mie mi-e de ajuns de acrisoara si fara.

RETETA IN IMAGINI

Zacusca cu fasole pastai-0
Zacusca cu fasole pastai-1
Zacusca cu fasole pastai-2
Zacusca cu fasole pastai-3
Zacusca cu fasole pastai-4
Zacusca cu fasole pastai-5

COMENTARII (12)

diaconta

diaconta 1

18.08.2011, 21:05

am pus tot soiul de zacusca,cu vinete,cu ciuperci,cu morcovi,cu ardei iute,cu telina,dar cu pastai n-am auzit im i place ideea

alinutzika

alinutzika 1

18.08.2011, 22:29

nu am auzit pana acum de ea...dar cred ca e foarte buna

marcela1979

marcela1979 1

19.08.2011, 11:45

cred ca e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24