Zacusca cu fasole,gogosari si vinete

de kamy in Zacusca, 4 Oct 2010 | 28835 vizualizari

 

In week-end de obicei ma duc la"mosie"unde,de data asta,am facut ultimele conserve pt iarna...asa ca postez zacusca pe care o fac eu,preferata Sabinei.De vreo 5 ani nu fac dupa reteta zacusca,pun la ochi si dupa gustul nostru,dar o sa incerc sa dau niste cantitati aproximative.Noua nu ne place clasica zacusca cu fasole in care se adauga numai gogosari,ci mai pastoasa,asa ca pun si vinete si nu toc fasolea boabe(ne place intreaga)
Am avut ajutoare la curatat si amestecat in zacusca...sotul si un prieten de familie...daca tot au vrut gratar...sa faca si ei ceva...nu?
Sper sa va placa reteta si sa o faceti in viitor.

 

INGREDIENTE

  • ulei 1 l
  • ceapa 1,5 kg
  • morcovi 1 kg
  • gogosari 6 kg
  • vinete 3 kg
  • fasole boabe 1,5 kg
  • bulion 1 l(sau pasta de rosii diluata in apa)
  • foi de dafin 10 buc
  • sare si piper

 

Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole,gogosari si vinete:

Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti fasole mai veche,o puneti la inmuiat in apa rece cu o zi inainte).Ceapa,morcovii,gogosarii si vinetele(pe care le-am avut in congelator si le-am pus la dezghetat de seara)le-am dat prin robot.Fasolea,dupa ce am fiert-o cat sa fie numai buna de mancat,am scurs apa de pe ea si am lasat-o sa astepte.

Am pus uleiul in ceaun si am adaugat morcovii pe care i-am calit pana a secat zeama care si-au lasat-o,am adaugat ceapa cu care am facut la fel,dupa care gogosarii(eu nu-i coc ca am impresia ca pierd prea mult timp si nici nu am rabdare cu curatatul),foile de dafin,sare si piper macinat(nu-mi place piperul boabe sa-l zdrobesc prin gura).Au fiert toate pana am simtit gogosarul f moale,am adaugat vinetele si bulionul,am mai lasat sa fiarba cateva clocote dupa care am adaugat fasolea boabe fiarta.Am amestecat bine si des,am gustat si am mai adaugat sare pt ca era nevoie.Cam atat.Eu nu ma iau dupa chestia cu ...e gata zacusca atunci cand uleiul se ridica...cand pun zacusca in borcane,incing putin ulei intr-un ibric si pun la fiecare burcan putin ulei deasupra,dupa care infiletez capacele si le fierb in duntz 1 ora si le las acolo pana se racesc. 

Rezultatul si satisfactia mea...in poza de mai sus...2 borcane in prima zi!!!

TIPS-URI

1

daca fac zacusca pe aragaz,le calesc toate ca la ceaun,pana la vinete(inclusiv)dupa care bag cratita in cuptor unde se fierb ff bine fara sa mai amestec.Cand sunt fierte bine,scot cratita din cuptor adaug fasolea boabe(fiarta),gust si mai pun sare daca e nevoie si o mai las in cuptor cam 15-20 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole,gogosari si vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

kamy 1

05.10.2010, 21:15

mihaela,multumesc

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:53

ce ''zacuscuta '' frumoasa ai! sa-ti traiasca , sunteti o familie vesela si frumoasa ca- reclamele americane! super!

kamy 1

07.10.2010, 17:03

multumesc iubitaesti o dulcica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou