Zacusca cu ghebe

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 3 Noi 2015 | 4238 vizualizari

 

Va spun doar ca este delicioasa! Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmataorele ingrediente:

  • 6 kg ghebe proaspete
  • 5 kg gogosari rosii
  • 2,5 kg morcovi
  • 2,5 kg ceapa
  • 800 ml ulei
  • 800 gr bullion
  • Optional: condimente dupa gust: sare, piper, foi de dafin
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe:

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat.

Intre tim coacem gogosarii si ii curatam de coaja.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei.

Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust.

Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata.

O punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele.
Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie.

Le depozitam apoi intr-un loc racoros.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de ardei iuti ori se poate opta pentru adaugarea unui ardei iute in zacusca, in momentul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca asortata de legume