Zacusca cu vinete

de nadina73 in Zacusca, 17 Mar 2010 | 5850 vizualizari

 

noua ne plec tare mult pe paine uscata,e grozava

 

INGREDIENTE

  • 5kg ardei rosu gras(gogosari)
  • 1-1,5kg morcov
  • 1 kg ceapa alba
  • 7-8 kg vinete
  • 1 litru ce ulei
  • foi de dafin 7-8 buc
  • 2 lingurite de sare
  • piper macinat
  • 2 cutii de 8oo g pasta de tomate(bulion de casa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne

Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se toaca bine

Ceapa si morcovul se toaca prin masina de carne si se calesc in ulei aproximativ 1 ora buna ,apoi se amesteca cu ardeiul tocat si vinetele ,se pune sare,piper,foile de dafin,pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 ore ,amestecand din cand in cand sa nu se prinda.

Se pun in borcane fierbinti  (eu le spal si le pun in cuptor sa se infierbinte bine) se scoate cate un borcan din cuptor se pun intr-o farfurie iar cu un polonic se pune zacusca in borcane,apoi se pune capacul si se pun intre paturi(la dunt)2 -3 zile pana se racesc borcanele.

cu cat se pun mai multe vinte cu atat iasa mai pastoasa zacusca noua asa ne place ,iar de la ardeiul prajit are un gust fantastic de bun

Este grozava pe timp de iarna si in zilele de post e minunata

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca cu vinete-0
Zacusca cu vinete-1

COMENTARII (11)

nadina73

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

roxana pana vine mama trade o fuga la mine .............sincer sa ma uit nu stiu daca mai am

nadina73

nadina73 1

28.05.2010, 01:39

e o ideie buna ca orcium e vineri deja ,am sa caut dimineata

teodora

teodora 1

04.06.2010, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!