Zacusca de ardei

de Julie in Zacusca, 15 Sep 2010 | 8503 vizualizari

 

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala ,spui ...mmm!! yamy!! :) Orice gospodina ,furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru populara si delicioasa conserva... Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape din orice: vinete,ardei,ciuperci,fasole,telina,mere,dovlecei,conopida...Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva...O nebunie de mancare facuta toamna ,numai buna de mancat iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg  ardei,
  • 500 g ceapa,
  • 500 g morcov,
  • 200 g bulion, 
  • 150 ml ulei,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ardei:

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii  si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor  30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.

Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect  ;)

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca , dar tu, daca te grabesti , da totul prin masina de tocat sau prin blender-pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de ardei 51077
retete culinare - Zacusca de ardei 51079
retete culinare - Zacusca de ardei 51080
retete culinare - Zacusca de ardei 51081
retete culinare - Zacusca de ardei 51082

COMENTARII (11)

Miha 1

15.09.2010, 21:22

Eiii...zacusca mi-am facut si eu zilele astea. Faina prezentare.

nadina73 1

16.09.2010, 18:34

asa o fac si eu super buna numai ca nu pun boia

Julie 1

17.09.2010, 08:02

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D