Zacusca de ciuperci

de Bunica in Conserve, 19 Sep 2010 | 5303 vizualizari

 

Din aceasta cantitate ies cam 8 borcane de 400 gr

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci champignon
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot.

Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa.

Ciupercile se spala, si se taie marunt.

Ceapa se toaca marunt.

Se pune uleiul intr-o cratita mai mare (cam de 8 litri la aceste cantitati), se adauga ceapa la inabusit, apoi ciupercile (amestecind continu), ardeiul capia si rosiile. Se fierb pe foc, mestecindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Trebuie sa scada o treime din intreaga cantitate.

Se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin si se lasa la fiert pina uleiul iese deasupra. 

Se pune calda in borcane, se capacesc si se baga in cuptor inca 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

la sfirsit, inainte de capaceala :), se adauga in fiecare borcan o lingura de miere

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de ciuperci-0
Zacusca de ciuperci-1

COMENTARII (8)

Corinuta 1

19.09.2010, 20:24

vreau si eu Buni!

nadina73 1

19.09.2010, 22:29

vreauuuuuuuuuuu,bunica ce imi faci super buna vreau un borcanel mic si las

Sylvia 1

29.09.2010, 15:38

Acum am vazut-o ca o cautam superb a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04