Zacusca de ciuperci

de mimmi in Zacusca, 18 Aug 2011 | 9666 vizualizari

 

zacusca de ciuperci pentru o gustare savuroasa, in toiul iernii

 

INGREDIENTE

  • 800 g ciuperci,
  • 500 g ardei kapia,
  • 400 g rosii decojite,
  • 500 g ceapa,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 16 linguri ulei,
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Preparare zacusca de ciuperci

Prima data,coacem ardei pe gratar,ii decojim si ii tocam marunt. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt,la fel procedam si cu rosiile. Ciupercile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Daca vreti puteti da legumele si prin masina de tocat,numai ca atunci va iesi ca si o pasta. Calim ceapa in ulei,cand devine sticloasa,adaugam ardeiul si ciupercile. Le calim cca 4 minute dupa care adaugam pasta de tomate,4 cani de apa si rosiile.

Lasam sa fiarba pana scade lichidul,iasa la suprafata uleiul,pana se leaga zacusca.(in total trebuie sa stea pe foc cca 1 ora jumatat/2 ore) Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand zacusca este aproape gata,punem borcanele(spalate si uscate)la cuptor pana se incalzesc. Zacusca se toarna in borcane asa calduta.

Pe fundul unei oale punem niste ziare si adaugam apa. Punem borcanele fierbinti in oala cu apa si dam la cuptor la foc mic sa fiarba pentru 40 de minute. Le lasam sa se raceasca in apa,dupa care le punem la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mimmi 1

18.08.2011, 22:21

fara Teo,am facut fara sa simt mai bine gustul de ciuperci,dar se poate face si cu vinete !

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:54

O delicatesa

marcela1979 1

19.08.2011, 11:08

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci dietetica