Zacusca de ciuperci

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 6 Oct 2014 | 5561 vizualizari

 

Inca o zacusca,de data asta de ciuperci,a umplut borcanele din camara mea.Este foarte gustoasa,putin picanta,merge de minune pe paine,dar e delicioasa pe pizza,ca sos.Cu alte cuvinte,am multe motive ca sa nu lipseasca din camara.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei capia,
  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg ceapa,
  • 400 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • 2-3 kg ciuperci,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Ceapa se curata si se toaca cu masina de tocat carne sau cu robotul. Ciupercile se spala, se curata si se taie felii potrivit de mari. Ardeii si gogosarii se macina si ei.

Intr-o cratita mai mare, se pun ceapa si ciupercile sa se caleasca in ulei. Cand a scazut apa de la ciuperci se adauga ardeii si gogosarii macinati, bulionul, sarea, piperul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba amestecand tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fund.

Se fierbe pana scade, iar uleiul se ridica deasupra. Fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent, apoi se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai picant se pot adauga la fiert 1-2 ardei iuti.

2

Se pot folosi atat ciuperci proaspete, cat si la borcan. In acest caz, nu se mai calesc ciupercile. Se vor folosi 4 borcane de 400 gr cu ciuperci.

3

Soiul de ciuperci difera,in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole