Zacusca de dovlecei cu morcov

de iry-gabriela in Zacusca, 17 Iul 2012 | 12034 vizualizari

 

....am cautat o reteta de zacusca pentru bolnavi de diabet si ma bucur mult ca am gasit ,profitand de ocazie sa o prezint cu gandul ca va fi luata in seama ,pentru ca este foarte usor de preparat si foarte gustoasa!o iubesc mult pe,, doamna mea,,si as face orice sa pot gasi cat mai mule retete pentru diabetici,va pup !

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 4 kg de dovlecei,
  • 500ml ulei,
  • 1 kg de morcov,
  • 1 kg ceapa,
  • 3/4 bulion dintr-un borcan de 800,
  • sare,piper alb,
  • foi dafin si oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu morcov:

pentru inceput  curatam ceapa ,o spalam si apoi o taiem marunt.  

apoi spalam mocovul si il dam pe razatoarea mica.   

iar dovleceii ii curatam de coaja apoi ii taiem in doua si le scoatem semintele,dupa care ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.    

pregatim o oala destul de incapatoare in care adaugam uleiul,sare,pieper,foi dafin si oregano dupa gust si o punem pe foc pana se incinge bine uleiul.   

cand uleiul s-a incins adaugam ceapa si morcovul pe care le lasam sa se caleasca bine.   

apoi adaugam dovleceii rasi si  mai adaugam condimente daca mai este nevoie.   

lasam sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand.    

pentru ca dovleceii vor lasa un pic de zeama ,vom lasa sa fiarba pana scade zeama si apoi adaugam bulionul.

din momentul in care  adaugam bulionul mai lasam zacusca la fiert doar pana incepe sa se ridice ulei la suprafata.  

asezam in borcane si le dam la cuptor bine incalzit cam 30 de minute,lasandu-le sa se raceasca tot in cuptor,dupa care se pot depozita in camara .   

eu am scapat un pic mai mult  piper si mi-a iesit usor picanta dar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

rena 1

05.08.2013, 16:55

am puso deja pe foc sa vedem ce iese

iry-gabriela 1

05.08.2013, 22:06

claudia ,sper sa iti placa

iry-gabriela 1

05.08.2013, 22:07

rena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci