Zacusca de fasole

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 8520 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac aceasta zacusca, cand am pus-o in borcane mi s-a parut o banala fasole batuta, insa dupa vreo doua-trei saptamani cand am desfacut un borcan am constatat cu placere ca este un deliciu. Ca si cu tuica, cica trebuie sa se "roada" ca sa o poti bea, hahahaha.

 

INGREDIENTE

  • 1kg fasole boabe
  • 3kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 l ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot.

Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si bulionul de rosii. Fierbem la foc domol vreo doua-trei ore si potrivim de sare si piper. La sfarsit adaugam usturoiul tocat marunt.

Zacusca am pus-o fierbinte in borcane, insa pentru un plus de siguranta eu le-am mai si sterilizat 40 min.

TIPS-URI

1

e bunaaaaaaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:53

multumesc frumos pentru aprecieri, sunteti cu totii niste scumpi

adry88 1

02.10.2012, 20:27

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca din vinete si ardei kapia