Zacusca de fasole

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 3027 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac aceasta zacusca, cand am pus-o in borcane mi s-a parut o banala fasole batuta, insa dupa vreo doua-trei saptamani cand am desfacut un borcan am constatat cu placere ca este un deliciu. Ca si cu tuica, cica trebuie sa se "roada" ca sa o poti bea, hahahaha.

 

INGREDIENTE

  • 1kg fasole boabe
  • 3kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 l ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot.

Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si bulionul de rosii. Fierbem la foc domol vreo doua-trei ore si potrivim de sare si piper. La sfarsit adaugam usturoiul tocat marunt.

Zacusca am pus-o fierbinte in borcane, insa pentru un plus de siguranta eu le-am mai si sterilizat 40 min.

 

TIPS-URI

1

e bunaaaaaaaa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zacusca de fasole 180237
retete culinare - Zacusca de fasole 180238

COMENTARII (12)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:53

multumesc frumos pentru aprecieri, sunteti cu totii niste scumpi

adry88 1

02.10.2012, 20:27

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25