Zacusca de fasole si ciuperci

de alinutzika in Zacusca, 17 Sep 2011 | 6533 vizualizari

 

E prima data cand fac zacusca. Am mai facut eu, dar eram doar pe post de ajutor de bucatar, pe langa mama mea..:))
Acum, ca am bucataria mea, am vrut sa fac o zacusca pe placul meu, care sa imbine mai multe arome.
Si a rezultat o zacusca delicioasa! V-o recomand cu drag! Va sfatuiesc insa sa respectati modul de preparare, daca vreti sa nu aveti probleme digestive, ca si dupa o zacusca obisnuita. Adoram zacusca, dar intotdeauna mi-era rau dupa ea, din cauza cepei prajite. Cumnata mea, Dana m-a invatat un mic truc foarte eficient. Asa ca acum, am fiert-o si abia apoi am prajit-o. Rezultatul? Nu schimba cu nimic gustul ei obisnuit, dar o face mai usoara pt stomac.
Si inca o mica schimbare la zacusca obisnuita, e faptul ca am adaugat si morcovi in ea, dupa ce am gustat zacusca grozava a Alexandrei, viitoarea mea cumnata, care pusese si morcovi.
Si ca ultima nota de schimbare adusa de mine, a fost faptul ca am adaugat si ciuperci.
Sunt incantata de zacusca mea! Vreo 3 borcanele s-au mancat azi. Mi-au mai ramas 18 borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei si gogosari rosii
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg fasole
  • 1 kg morcovi
  • 4-5 ardei iuti
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 borcan 400g ciuperci
  • sare, piper, foi de dafin
  • 1/2 l ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole si ciuperci:

Se pune fasolea la fiert. Intre timp, se curata ceapa si se fierbe intreaga aproximativ 10 minute. Pana fierbe ceapa, curatam ardeii si gogosarii si ii tocam cu robotul, apoi tocam si ceapa fiarta si strecurata. Punem ardeii si ceapa la foc mic, sa fiarba putin in zeama lor. Tocam bine morcovii  si ii adaugam in oala. Amestecam bine. Cand zeama de pe ardei, ceapa si morcovi a scazut, adaugam uleiul. Mai lasam sa fiarba vreo 40-50 de minute, apoi adaugam fasolea fiarta si tocata si ciupercile. Dupa o jumatate de ora adaugam bulionul. Condimentam  cu sare, piper si o mana de foi de dafin. Lasam la fiert pana incepe sa iasa uleiul deasupra si ea incepe sa se ingroasa. Daca nu o fierbeti bine, s-ar putea sa vi se strice. Fierbinte, se toarna in borcane. Pe fundul unei oale largi asezam un prosop, punem borcanele si adaugam apa pana aproape  la marginea de sus a borcanelor. Lasam  pe foc mediu, aproximativ 40 de minute din momentul fierberii.

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de fasole si ciuperci-0
Zacusca de fasole si ciuperci-1
Zacusca de fasole si ciuperci-2
Zacusca de fasole si ciuperci-3
Zacusca de fasole si ciuperci-4
Zacusca de fasole si ciuperci-5
Zacusca de fasole si ciuperci-6

COMENTARII (19)

Rux

Rux 1

19.09.2011, 23:28

Cred ca e o nebunie

alinutzika

alinutzika 1

20.09.2011, 14:55

Luk, eduard, Ruxy..va multumesc

Kori

Kori 1

26.09.2011, 08:51

si eu fac saptamana asta, si de fasole si de vinete, a ta arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!